Kui sa teda armastad, siis ära teda hävita


Pildiotsingu divine masculine tulemus

See imelise artikli on kirjutatud Elyone Yourself ja ma tahtsin seda teie kõigiga jagada.

Me oleme pikalt saanud korralikku ajupesu, et ainult naised on need, kes kannatavad vägivaldsetes suhetes (olgu siis vaimses või füüsilises vägivallas).
Me arvame, et mehed tunnevad vähem kui meie, ja et olla haavatav on neile kuidagi kohitsev.
Ma väga loodan, et te teate, et see ei ole tõsi.
Meie, mehed ja naised, oleme ühtemoodi võimelised haiget saama. Meil mõlemail on vajadused, mida on vaja täita, et luua tervet ja jätkusuutlikku partnerlust.
Samas juhtub ka nii, et mehed astuvad tervesse suhtesse, mis muutub äärmuslikult hävitavaks. Sama moodi nagu tema käitumine sinu suhtes, määrab teie vahelise suhte mustri, mängib sinu käitumine tema suhtes olulist rolli: see kas aitab tal kasvada või hävitab ta.
Olgugi, et ta on teinud otsuse veeta oma elu sinuga, tuleb sinul alguses lubada tal tunda kahtlust ja hirmu. Luba tal kahelda selles, kas ta suudab sind korralikult armastada või mitte. See tähendab, et tal on võimalik valida just õiged viisid sinu armastamiseks.

Tema kahtlused tulevad mineviku haavumistest. Võimalik, et tal oli vaja kogeda süüdistusi ja eemale tõukamisi eelmistes suhetes. Võibolla, et tema mineviku läbikukkumised on ta jätnud ebakindlaks ja see on tegelikult OK. Ole kannatlik, sest sinu võimetus mõista, võib teda hävitada.
Mõista tema ebakindlusi ja püsi orbiidil, niikaua kuni tema sukeldub oma mülgastesse. Ole see käsi, mis juhatab teda ja see kallas, kus ta saab puhata, kui ta on oma mõttemülgastes ujumisest väsinud. Jälgi tema vigu ja ebatäiusi, kuid ära arvusta. Luba tal, sinu ees maha koorida oma kestad, kuni sa näed tema toorest, tõelist, puhast teda ja lubad temal näha sama sinus.
Ütle talle, et on täiesti OK olla haavatav. Kui ta tahab nutta, võimalda talle see vajalik keskkond, mida ta vajab. Kui tal on vaja naerda, jaga temaga seda rõõmuhetke. Ühenda oma emotsioonid temaga, jättes kõrvale kõik definitsioonid ja sildid.
Kui ta teeb vigu, siis ta loodab, et sa mõistad, et ta on siiski vaid inimene. Kuula teda, suhtle temaga. Sa hävitad teda, kui ta tunneb, et ei saa sinuga rääkida, kui asjad lähevad viltu. Ta tahab, et sa oleksid tema parim sõber elus ja mitte ainult armuke tema voodis.
Kui ta vajab omaenda ruumi, ära kahtle seda talle andes, sest see on vajalik tema enese kasvamiseks. Tea, et selles pole midagi pistmist sinuga. Mõista, et tema vajab samapalju iseenesega olemist, kui ta vajab sinuga olemist. Ja ole piisavalt vapper, et võtte seda iseolemist enese jaoks kui sina seda vajad.
Kui ta on sinuga siis ära pane teda tundma, nagu sa oleksid temaga lihtsalt selleks, et teda muuta. Partnerid kasvavad koos ja võtavad teineteiselt üle omadusi, olgu siis alateadlikult või teadliku valikuga. Ehk siis, lase sellel toimuda loomulikult. Ära püüa teda kontrollida ega muuta teda millekski selliseks, mis ta tegelikult ei ole. Armasta teda just sellena kes ta parasjagu on, just praegu.
Loe teda nagu ta oleks mingi igavene Armastus Romaan ja Imetle teda nagu ta oleks Virmalised öötaevas. Usu temasse nagu sa usud omaenese unistustesse. Tea, et sa mängid olulist rolli tema edasi liikumises või tagurpidi põgenemises. Toeta teda ja jaluta koos temaga justkui oleksid tema vari.

Ole temaga kannatlik, kuni ta ennast üles ehitab, kuni ta karastab oma armastust sinu suhtes. Võibolla ei olnud ta võimeline seda tundma, enne kui ta sinuga kohtus, kuid ta loodab, et sa oled temaga kannatlik, kuni ta paneb ühe tellise teise peale. Ta tahab jõuda sellesse katusesviiti vaid sinul käest hoides ja ta soovib teada, et seda treppi mööda aeglaselt üles ronimine, koos sinuga on OK.
Kui ta tunneb, et teda sunnitakse sinuga jääma, siis see hävitab teda. Niisiis, selle asemel, et sundida teda endaga jääma, anna talle hea põhjus, et ta võiks valida jääda sinuga.
Ja jumala pärast, ära lange sellesse lõksu, et paned ta tundma, et suhe sinuga on midagi mis on ainult tema kohustus. Tea, et see on teie, võrdne ülesanne. Kui ta ühel päeval langeb, siis tahab ta teada, et sa oled võimeline edasi minema teie mõlema eest. Niisiis, tule talle poolele teele vastu ja ole valmis kandma ka tema osa, kui tema enam ei saa. Näita talle, et sa suudad olla Võrdne Partner.

See kõik on teile mõlemale Väljakutse Kasvamiseks.
Armasta teda õigesti, sest läbi selle armastuse tema õpib armastama iseennast. See, kuidas sa teda vaatad peegeldub selles, kuidas tema näeb iseennast.
Püsi sõltumatu ja tugevana. Ole see Naine, kellesse ta armus, sest see on just see, kuidas ta sind tahab. Pane teda naerma just niisamuti nagu sa tegid nendel paaril kohtumisel. Ära pane teda tundma, et sa kaotad ennast selles tema armastamise protsessis.
Ära süüdista teda ja ära kasuta sõnu kui relvi. Selle asemel, suhtle temaga ja ole temaga nii siiras ja avatud kui sa oleksid oma salajase päevikuga. Ära pane teda nuputama, mida sa parasjagu tunned, või milliseid protsesse läbid. Ära hoia üleval maski “Minuga on kõik korras”, kui tegelikult hoiad sügavamad tunded ja emotsioonid endale.

Ta tahab sinuga rääkida ja tunnistada oma vigu, kus ta on süüdi. Ta tahab, et sa oleksid enesekindel ja tooksid välja kohad mis vajavad muutmist, kuid samuti, et sa oleksid piisavalt vapper ja suudaksid vastu võtta, kui tegu on sinu poolse veaga. See on see, kuidas te võidate teineteise tunnustuse.
Ja kui sa oled võitnud tema tunnustuse ja tema südame, siis on sul partner, armuke ja sõber kogu eluks.

~ Eliyone Yourself ~

Tõlkis Elle Vihman

Kes tahab lugeda originaali siis selle leiab siit:

Üks kommentaar “Kui sa teda armastad, siis ära teda hävita

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.