Tervendamine Kristallidega


by JULIE LONGSTREET WEHMEYER 

12 Kristalli, mis võiks igalühel olemas olla

Tähelepanu: See artikkel puudutab kvarts kristallides avastatud tervendavaid omadusi. On väga palju teisi tervendavaid kristalle ja kive, kuid see keskendub vaid kvartsile.

SEE ON VAID INFORMATIIVSE EESMÄRGIGA JA POLE MÕELDUD KASUTAMISEKS MEDITSIINILISEKS DIAGNOOSIMISEKS.

Kristallidega tervendamine on olnud kasutuses sama kaua kui inimene on siin maailmas kõndinud. Nagu iga teinegi iidne ravitsemiskunst on kristallidega tervendamine olnud läbi aegade kasutusel paljudes kultuurides. Mitte ainult ravitsemises on kasutatud kristalle ümbritsevat energiat, vaid ka maagilistes rituaalides ja loitsudes. Lisaks kõigele, on kristallid rõõmsalt värvilised!

Kristallidega ravitsemise praktikad pole kunagi päriselt välja surnud, kuigi see on minevikus vaikse kaassõitja rollis. Seoses NewAge liikumise algusega 80ndatel on huvi kristallidega tervendamise osas tõusnud ja sellest on saanud üks tihedamini otsitud tervenemise praktika.

Mis siis on Kristallid?

Teadusliku definitsiooniga on kristallid tahked ained, mille aatomid on kindla mustriga korduvas järjestuses. Neid nimetatakse kristallsüsteemideks. Kui mingi mineraali aatomid on kristalse süsteemiga, siis on see mineraal, kristall. Üsna üheselt ja selgelt. See kas on kristall või mitte.

Minnes nüüd veidi tehnilisemaks – kõik mineraalid moodustavad ühe seitsmest kristall süsteemist: isomeetrilised, tetragonaalne, ortorombiline, monokliiniline, trikliiniline, kuusnurkne ja trigonaalne. Oma kindla geomeetrilise parameetriga oma raku ühikutes, aatomite paigutuse korduvus läbib füüsilise mateeria, mis võimaldab meil näha ja katsuda kristalli.

Sellest, mis, kus ja kuidas, on kristallide kohta kirjutatud mitmeid raamatuid. Kui teid huvitab see teema, siis on palju internetilehekülgi mis juhatavad teid selle teaduse avastamisel. Kordan, selle artikli puhul keskendume me kristallide tervendavatele omadustele.

On olemas 12 kvartskristalli, mis võiks igal ühel olemas olla.

  • 1. Mäeikristall ehk selge Kvarts

Iseloomustus: Just see kristall meenub enamusele inimestest, kui nad mõtlevad kristallidest. Seda on läbipaistvat või piimjat ja see on kõva mineraal, mis koosneb ränidioksiidist, mida võib leida liivakivist ja graniidist. See on maal levivatest mineraalidest teisel kohal. Kõige levinumaks on kuulutatud Päevakivi (Päevakivi on silikaatsete kivimit moodustavate mineraalide rühm).
Kõrvalmärkus- Mäekristallid on kuuetahulised ja kujutavad tsakrasüsteemi.

Kasutamine ja omadused: Mäekristallid on imelised igaotstarbelised ravikivimid.

Mäekristall suudab anda energiat. Ma hoian ühte oma töölaual ja ühte pidevalt taskus. Tervendamise vaatenurgast, mäekristall suudab vähendada palavikku ja seda saab kasutada immuunsüsteemi tugevdamisel, et ennetada paljusid raskeid haigestumisi. See aitab südame tööle ja aitab ajju tuua hapniku (ja ka selgust) ja samuti on sellega võimalik stabiliseerida vererõhku.

  • 2. Herkimeri teemant

Kirjeldus: Herkmeri teemandid on kahe otsaga kvarts kristallid. See teeb neist 18 pinnaga kivid. Need ei ole päris teemandid, neid lihtsalt hakati selle nimetusega kutsuma. Neid leiti Herkimeri maakonna, New Yorki ja Mohawki Jõe Oru lahtistest dolomiidi kaevandustest.

Kasutamine ja omadused: Herkimeri teemandid aitavad leevendada rahutut und, toetavad astraalrännakuid ja teadlikku unenägemist ning aitavad meeles pidada oma unenägusid. Mina hoian ühte sellist omal padja all ja loomulikult oma töölaual. Vahest hoian ma seda mediteerides käes, sest see kristall aitab keskenduda. Samuti aitavad need tasakaalustada ja joondada tsakraid.

  • 3. Ametriin

Kirjeldus: Ametriin on looduslikult esinev kvarts, mis on segu ametüstist ja tsitriinist. Sellel on violetsed ja kollase või oranži värvusega alad. Kõik Ametriinid, mis on kaubanduses kättesaadavad on kaevandatud Boliiviast. Ametriini nimetatakse ka tüstiinks või bolivianiidiks.

Kasutamine ja omadused: Ametriin on puhastav kristall ja aitab kehast väljutada mürkaineid ja negatiivset energiat. See aitab tugevdada immuunsüsteemi ja toetab stressist jagu saamisel, rahustab emotsioone ja leevendab depressiooni. Sellel on ka omapärane omadus, see võimendab teiste aktsepteerimise võimekust ja aitab lõpetada eelarvamusi. Mina panen ühe sellise riidest kotikesse ja võtan endaga vanni kaasa. Samuti on see suurepärane kivi, mida endal ehtena kanda, eriti kui tead, et sul on vaja osaleda mõnel stressi tekitaval üritusel.

  • 4. Ametüst

Kirjeldus: Arvatavasti olete ametüstiga tuttavad, see on väga levinud violetne kalliskivi. Huvitav kõrvalmärkus selle kauni kristalli osas on, et see nimi pärineb Koinee keelsest sõnast αμέθυστος amethystos sõnadest α- a-, “mitte” ja μεθύσκω methysko / μεθώ metho, “joovastav”. (Koinee oli antiikajal kreeka ühiskeel. See tekkis hellenismi ajal pärast Aleksander Suure vallutusi, kõigi kreeka keele murrete segunemisel. Koinee on kreeka sõna. Eesti õigekeelsussõnaraamat annab koinee [keel] vasteks “eri murdeid või keeli kõnelevate keelekollektiivide suhtlemiskeel”).
Vanasti usuti, et ametüst aitab kainena püsida. Sellest uskumusest kantuna kanti seda kivi agaralt ja samuti tehti sellest peekreid.

Kasutamine ja omadused: Ametüst kaitseb sind negatiivsete energiate eest ning on abiks peavalude ja emotsioonide tasakaalustamise puhul. Seda kristalli seostatakse mentaalsete teemadega. Samuti loetakse seda üheks tugevaks vaimseks kiviks mis aitab vastu võtta ja tõlgendada Jumalikku juhendust ning avab intuitsiooni ja ekstrasensoorseid võimeid. Ma isiklikult olen endal ravinud korduvalt sellega peavalu, asetades selle kristalli omale kolmanda silma kohale.

  • 5. Sinine kvarts

Kirjeldus: Sinine kvarts pole teaduslikus mõistes üks kvartsi liike vaid pigem termin, mida kasutatakse kolme eritüübiliste kvartside kohta:
a. Kristalliline kvarts, mis on sinine tänu ühtlaselt jaotunud siniste mineraalide lisanditele.
b. Turmaliin, sinise kvartsi jämedateraline kristalne vorm
c. Aventuriin kvarts, mis on samuti värvitud siniste mineraalidega, nagu dumortjeriit.

Kasutamine ja omadused: Sinine kvarts on ebatavaline kristall, kuna see võib häälestuda inimesega, kes seda hoiab, muutes selle kristallide tervendaja jaoks suurepäraseks kiviks. Selle kasulikkus ilmneb loovuse, suhtlemise ja ka detox protseduurides. Samuti on see kristall abiks oma Vaimse Meeskonnaga ühenduse võtmisel.

  • 6. Kaltsedon

Kirjeldus: Kaltsedon on ränidioksiidi mikrokristalliline vorm, mis koosneb kvartsi ja moganiidi peentest kooslustest. Kaltsedon, nagu ka sinine kvarts, ei ole teaduslikult mõttes eraldi mineraaliliik, vaid kvartsi vorm mikrokristallilisel kujul.

Kasutamine ja omadused: Kaltsedoni saab kasutada immuunsüsteemi taastamisel, limaskestade parandamisel ja ravida kurgu-, põsekoopa- või kõrva probleeme. Ei pea vist ütlema, et see on suurepärane kristall kaelakeena kandmiseks.

  • 7. Tsitriin

Kirjeldus: Tsitriin on kollasest pruunikas-punase varjundiga kvarts. See on väga levinud vääriskivi ja tegelikult asetseb ametüsti järel populaarsuselt teisel kohal. Huvitav on see, et enamus tsitriine on loodud violetse ametüsti kuumutamisel. Kuid tsitriini esineb ka looduslikult, kuid siis on heledamates toonides.

Kasutamine ja omadused: Tsitriini seostatakse päikesepõimiku tšakraga. See toetab perekondlikku keskkonda. Sellel toetav toime selgroo, samuti seede- ja väljutusorganite tervendamisel ja metabolismi tasakaalustamisel.

Kõrvalmärkus: Meil minu ex-mehega oli 90ndatel väike NewAge poeke. Sinna tuli klient ja ta soovis tsitriinist kaelakeed. Meil olid müügis mõned, mis rippusid nahast rihma otsas. Nagu ma enne ütlesin, need kivid on kollase tooniga. See mis me temale müüsime oli ülevalt mäekristall ja tsitriin allpool. Umbes kuu aega hiljem tuli see mees tagasi ja näitas oma kivi. See oli läbinisti must. Mees väitis, et see kivi oli tema seest haiguse välja tõmmanud. See oli päris vapustav teadaanne.

  • 8. Roosa Kvarts

Kirjeldus: Nagu nime järgi võib arvata on tegu roosa kvartsiga mida esineb erinevates roosa toonides. Tavaliselt on see siiski pehme tooniga. Kristall ise on piisavalt levinud ja seda võib leida üle maailma. Teda esineb suurte kogumitena ja seetõttu on temast võimalik lihvida äärmiselt suuri kalliskive.

Kasutus ja omadused: Roosa kvarts on seotud südame tšakraga, armastuse keskusega. Roosa kvarts aitab suhetesse tuua sügavust, leida tõelist armastust, võtta vastu headust, hellust ja poolehoidu. Tihti oleme unustanud kuidas neid tundeid teistelt vastu võtta. Minu jaoks on see kõige lemmikum kivi. Ma kannan seda alati oma käel (sõrmus) ja oma taskus, üks on mul padja all ja kindlasti mu töölaual. Minu peamiseks mureks on, et kuidas ma teen oma lapselapsele, pisikesele piigale selgeks, et neid ei tohi sealt pihta panna!

  • 9. Prasioliit

Kirjeldus: Prasioliit on roheline kvarts, vahest nimetatud ka roheliseks ametüstiks või vermariiniks. Peaaegu kõik looduslikud prasioliidid tulevad väikesest Braziilia kaevandusest, kuid seda on kaevandatud ka Poolast. Samas on selle varud otsakorral.

Kasutamine ja omadused: See on äärmiselt vaimne kivi just sellepärast, et see aitab saavutada ühenduse Allikaga. See on tohutult tugev tervendav kivi, eriti kui tegu on emotsionaalsete ja tundevalda kuuluvate vaevustega. Kui teil õnnestub endale see soetada, siis väga soovitan.

  • 10. Rutiilkvarts

Kirjeldus: Rutiilkvarts on läbipaistev kvarts, milles on kuldsed-kollased juukse laadsed aine moodustised. Need moodustised võivad olla õhukesed, hõredad ja paralleelsed, paksud, tihedad ja ristuvad ning kõik nende vahepealne.

Kasutamine ja omadused: Rutiilkvarts leevendab hirme, foobiaid ja ärevust. Samuti käivitab andestamise kõikidel tasemetel. Sellest on abi krooniliste seisundite leevendamisel ning ka impotentsuse ja viljatuse teemades.

  • 11. Septerkvarts

Kirjeldus: Septerkvarts on kristall millel on teise põlvkonna kristallist moodustunud tipp. Tihti on see ka teise liigi kvarts. Noorem osa kipub tihti olema palju suurem, kui see mille otsa ta on kasvanud. Et seda saaks nimetada septerkvartsiks peab teine kristall kasvama samas suunas kui esimene.

Kasutamine ja omadused: Sellised septrid aitavad kaasa enese andestusele. Samuti on nad suureks abiks, kui on vaja tõsta intelligentsuse taset, keskendumisvõimet ja tahet.

  • 12. Suitsukvarts

Kirjeldus: Suitsukvarts on pruunikas “suitsune” kvartsiliik mille värvus varieerub helehallist kuni sügav mustani. Kuid peaaegu alati on ta läbipaistev. Samuti on ta muutunud üsna hiljuti väga populaarseks.

Kasutamine ja omadused: Suitsukvarts aitab ennast maandada, vabaneda mürgisest energiast, toetab huumoriga. See on armas kristall, mida oma kollektsiooni lisada.

Ma väga soovitan endale kokku panna igapäevaseks kasutamiseks kollektsioon nendest kvartsidest. Ja selline oli lühike ja sisutihe artikkel selle teema kohta.

Link, mille kaudu saab ennast broneerida nõustamisele. https://app.squarespacescheduling.com/schedule.php?owner=25751356

Ja nagu alati, kes soovib originaalkeeles lugeda ja Juliega tihedamalt suhelda, siis kontaktid on artikli alguses linkide all.

Nautige oma Teekonda

Olge kaitstud oma südame väes

Üks kommentaar “Tervendamine Kristallidega

  1. Pingback-viide: Mis on Vaimne Ego ja kuidas seda vabaks lasta? | YksikHunt mõtiskleb elust ja maailmast

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.