Jumal pilgutab silma


Generative AI illustration of growth and life, emerging from the cosmos, infinite. Dreamer and mother of nature.

Sellest on möödas jupp aega, kui ma viimati ise kirjutasin. Täna vaadates nn täiuslike jõulude filmi, avastasin end mõttelt, et vaatamata meelelahutuseks loodud filmikese ameerikalikult magusale loole, oli seal palju tõeliselt toimivaid ja ka meie Tingimusteta armastuse teekonnas olulisi mõtteid.

Püüan siin neid välja tuua ja lahti seletada, mis on müügiks ja mis on see tera, mida kõige muu vahu taha püütakse peita. Võimalik, et kasutan oma mõtete ilustamiseks ka AI tehnoloogia abi. See ei ole häbiasi, sest pildipank, mille olen kogunud, on suuresti just erinevate AI programmide abil kokku pandud. Kui nüüd neid ära märkida, siis Canva ja Vecteezy mõlema puhul on oluline liikmelisus, et saada kasutada kõiki võimalusi.

Hästi, kaldusin veidi “müügi” teemasse. Kuid vaatamata asjaolule, et ma ei ole eriline AI austaja, pean tunnistama, et niikaua kuni ise veel vektoritega joonistatud ei saa, on hea, kui on sellised abimehed. Iga abimees peaks saama tema ära märkimise.

“Jumala silmapilgutus”

Teisisõnu märgid, mis juhivad meid sellele teele, mida me peaksime oma hinge heaolu huvides elama. Kaasaegses ühiskonnas keerleme nagu oravad rattas. Ikka on tuline raud saba all ja kupatab meid edasi. Lisaks sellele arvatakse, et kui on tehtud plaanid, siis peab nendest kinni hoidma. Mõistmata, et üks asi on see, mida me oleme automaatpiloodil endale välja mõelnud, ja hoopis teine asi on see, mida meie hing tõeliselt vajab. See, kes me tõeliselt oleme, ja millised on õppetükid, mida me tulime selgeks õppima.

Selle viimase taipamiseks ongi oluline õppida märkama just neid “Jumala silmapilgutusi”, sest need suunavad meid selles suunas, kus me peame lõppkokkuvõttes jõudma. Jah, jälle see termin “peab” – justkui oleksime käsutäitjad ülemusele.

Tegelikult on selleks ülemuseks meie enese kõrgem mina, kes, nagu olen oma nõustamistes ja teematundides, mis on kuulatavad YouTube’is ja Telegrammis, maininud, on justkui helikopter, mis on tõusnud meie peakohale kõrgustesse ja seeläbi on sealt selgem pilt ning laiem nägemine. Piltlikult, olles füüsiline inimene, saame näha enda ette ja taha ning ümbrusse vaid hea nähtavusega 500 meetrit. Samas kui me selle sama punkti juures tõuseme helikopteri lennukõrgusele, on see horisont palju avaram. Nii tulevikku kui minevikku, lisaks veel teiste hingede ristumiskohad meie eluteega.

See aga tähendab, et sellel “helikopteril” on parem raadioühendus Allikaga ning ka meie teiste kehastustega. Sealt ka see “peab”, mis tegelikult on hoopis see, mida sa VAJAD, et õppida oma õppetükid selgeks ja võtta vastutus oma elu loomingu eest. Niisiis, ole avatud silmade ja südamega, et märgata neid Jumala Silmapilgutusi.

Jumalik ajastus

Iga asi omal ajal. See lause oli minu KaksikLeegi üks armastatumaid ütlusi. Iga asi omal ajal. Ei mingeid lubadusi, ei eeldamisi ega lootusi. Lihtsalt, iga asi toimub just siis, kui on just selleks õige aeg. Loomulikult muudab inimlik kannatamatus ja kärsitus selle õige hetke usaldamise keeruliseks. Kuid siin ongi vahe, kas sa tahad või sa vajad.

Ma olen kogu elu püüdnud teha asju sisetunde pealt. Loomulikult teismelisena oli see keeruline, sest ka mina olin tugevasti programmeeritud oma vanemate, suguvõsa, kogukonna ja üldise ühiskondliku heakskiidu poolt. Kuid see kõik oli vajalik, et mõista inimesi ja suudaksin neid juhendada ning näidata võimalikku teed, kuhu nende valitud teeots neid saadab.

Seejuures ise enda sisetunne ei ole sund, see pole käsk, et sa pead midagi tegema. See sisetunne on pigem kuklas tiksuv taju muutusest, muutuse vajalikkusest. Vahest ka toit, mida me sööme või ei söö, meie valikud. Kõik see on kinni selles, et just sellel ajahetkel on sinul oluline teha just neid asju. Isegi kui lähedased ja ühiskond seda heaks ei kiida. Iga asi omal ajal.

See on väga oluline mõista, kui sa oled võtnud eesmärgiks iseenese vaimse tervise ja enesekindluse hoidmise ja enesearengu. Olgu see siis õpingud, mida mõni aeg tagasi ei suutnud veel ettegi kujutada. Olgu see siis hullumeelsusena tunduva tööpakkumise vastu võtmine. Olgu see siis kasvõi oma leinast, kurvameelsusest, suitsiidsusest või lihtsalt iseenese jälestamisest välja tulek. Iga asja jaoks on just see jumalik ajastus, mis ütleb, et see periood on läbi, nüüd tõsta oma tiivad ja lenda. Su tiivad on selleks valmis. Sinu ülesanne on ennast usaldada ja lennata.

Heategu ei pea olema tagasi “makstud”

Üks oluline lause, mis tänasest jõulufilmist jäi pähe kõlama. Heategu ei pea olema tagasi makstud. Oluline siis selle vastu võtmine. Ja mitte enda piinamine ja enda alandamine, et ma ei suuda seda heategu kunagi tagasi maksta.

Huvitav tegelikult, et inimesed ei oska enam tänu või heategu vastu võtta. Mõistetav muidugi, et Rahajumala orjuses on inimesed harjunud kõike tegema kaubandustehinguna. Kuid kui seda kaubandustehingut nüüd vaadata energeetilisest vaatenurgast, siis on siiras südamest tulev tänu vahest mõne meile isegi märkamatu liigutuse pealt piisav tasu. Heategu, on jälle tegu, mida tehakse, kui enda “Armastuse Karikas” on pilgeni täis ja sul pole seda kuhugi panna. Sa teed, annad, aitad – seda lihtsalt selleks, et sinu jaoks on see antud hetkel õige ja sinu intuitsioon andis teada, et see on jumalik ajastus. Just sel hetkel oled sa oma eluteel näiteks kahe töö vahel, näiteks sul on palju aega ja soovid seda millessegi investeerida.

Ning alati tuleb teha endale selgeks, et see, kellele sa seda heategu teed, on seda küsinud ja tõeliselt vajab seda. Mis siin juures aga tasusse puutub, siis heategu, mille jaoks puuduvad materiaalsed vahendid, samas kui sa tunned ennast ebamugavalt, et sind justkui pandi halba olukorda, sest sa oled ALATI suutnud kõigega ise hakkama saada. Kuid nüüd järsku oled nii sügaval soos omadega, et enam ei suuda ja sul pole heateo tegijale muud pakkuda kui oma tänu. Siis LUBA sellel asjal just nii olla. Kui tahad tõesti teada, kuidas sa selle energeetilise panuse saad ära tasuda, siis “anna edasi” – See siis tähendab, et sa aitad hädasolijat, kes seda vajab. Just siis, kui sa tunned, et see on just seesama jumalik ajastus, mis nõuab ühte lihtsat heategu, et teine saaks oma soos “parve” peale ronida ja sellest sinu panusest ise edasi toimetada. Nii nagu filmis “Anna edasi” (Pay It Forward, 2000), ühe heateo eest teed kaks.”

Sellised mõtted siis tänaseks. Mõtteid on veel teisegi postituse jaoks, kuid see on juba teine postitus. Tänaseks kõik.

Olge kaitstud oma südame väes

Elle Vihman

alias YksikHunt

https://www.youtube.com/@YksikHunt1303/videos

https://vocal.media/authors/elle-vihman

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.